Själens Röst

 

 

Själens Röst  är en diktsamling av Daniel Mendoza.

Dikterna är hämtade från författarens roman Den Enda där huvudpersonerna skriver dikter eller antecknar sina tankar. Dessa står nu helt fristående i denna diktsamling. Samlingen står stadigt på egna ben oberoende av det sammanhang där de ingår.

Som med de flesta diksamlingar är inte alla dikter lika starka. Samtidigt är det ganska individuellt hur dikterna tilltalar läsaren. Kända dikter har dock en tendens att ha blivit kända därför att de tilltalar många. När det gäller dikterna i denna samling är det inte ens säkert att de bästa tilltalar många. Det beror på samlingens tema.

Boken Den Enda handlar om en kärlekshistoria om den stora kärleken. En kärlek som man förmodligen bara får uppleva en gång i livet. Dikterna talar i hög grad detta språk, om att hitta den stora kärleken och om att våga välja den när den dyker upp i livet. Det finns naturligtvis mycket osäkerhet kring vad den enda kärleken är och hur man ska våga gå emot sina barriärer som man har byggt upp i livet för att ta det avgörande steget.

Spåket är vackert. Även det som framställs på raderna och mellan raderna är vackert. Detta är en diktsamling för dig som tror på kärleken och längtar efter att inspireras att se kärleken i sin omvärld eller att våga.

Läs ett smakprov ur dikten Evigheten i en sekund.